Hypericine remt tumorgroei

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een synthetische vorm van de stof hypericine blijkt de groei van glioma - kanker in de gliacellen in de hersenen en het ruggenmerg - tegen te gaan. Hypericine is een stof die van nature voorkomt in Sint Janskruid.
Patiënten met een terugkerende of uitbehandelde vorm van glioma die reeds behandeld werden met bestraling en in sommige gevallen met chemotherapie namen aan de studie deel. De patiënten kregen gedurende 3 maanden oraal hypericine toegediend in een oplopende dosis van 0,05 mg tot 0,50 mg per kilogram lichaamsgewicht, totdat bijwerkingen optraden. Iedere maand werd een MRI-scan gemaakt om informatie over de tumor te verkrijgen.
Bij 7 van de 42 patiënten (17%) leidde suppletie met hypericine tot een stabilisatie of een lichte afname van de tumor. Bij 2 patiënten (5%) nam de omvang van de tumor met meer dan 50% af. De maximale dosis die verdragen werd was gemiddeld 0,40 mg per kilogram lichaamsgewicht. Na de studie gingen 12 patiënten door met het gebruik van hypericine.
Al eerder bleek uit een laboratoriumstudie dat hypericine de groei van glioma kan vertragen. Nu blijkt dat deze stof ook door patiënten goed verdragen wordt en effectief is.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen