Indirubine effectief bij kanker?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Een bestanddeel van de plant Indigo naturalis, het indirubine, heeft de potentie effectief te zijn bij de behandeling van kanker. Indigo naturalis is een Chinees traditioneel geneesmiddel dat ook bekend staat als Qing dai.

In het experiment werd indirubine toegediend aan muizen met een glioblastoom. Een glioblastoom is een type hersentumor. Indirubine werd als 6'-bromoindirubine-3'-acetoxime (BiA) in nanodeeltjes via injectie toegediend aan de muizen. De nanodeeltjes bereikten het brein van de muizen en toediening van BiA verbeterde significant de overlevingskans van de dieren. 

Uit eerdere studies was reeds gebleken dat BiA de expressie van het enzym indoleamine 2,3-dioxygenase 1 (IDO1) blokkeert. Blokkade van IDO1 is een potentieel effectief mechanisme om de tumorgroei te remmen. Tenslotte blijkt uit eerder onderzoek dat BiA de tumorceldoding onder invloed van T-cellen stimuleert.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen