Korianderzaadolie bij gevoelige huid

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Inname van korianderzaadolie vermindert roodheid en jeuk bij vrouwen met een gevoelige huid.

Aan het onderzoek namen zestig vrouwen deel met een gevoelige huid. Ze werden willekeurig in twee groepen verdeeld en kregen gedurende 56 dagen dagelijks 200 mg korianderzaadolie (suppletiegroep) of zonnebloemolie (placebogroep). Om het effect van de olie te evalueren werd de huid blootgesteld aan mechanische stress (krassen) en chemische stress (toediening van melkzuur).

Vanaf een suppletieduur van 28 dagen werd onder invloed van korianderzaadolie significant minder huidirritatie gezien na blootstelling aan mechanische en chemische stress ten opzichte van de placebo. Zo werd een afname gezien van roodheid en jeuk. 

Korianderzaadolie is een 100% zuivere olie van korianderzaad en heeft een specifieke samenstelling van vetzuren die voornamelijk bestaat uit petroselinezuur (60-75%). In laboratoriumstudies is aangetoond dat deze olie in staat is ontstekingen te reguleren. Dit mechanisme ondersteunt vermoedelijk de gevoelige huid.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen