L-arginine en antioxidanten tegen pre-eclampsie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Bij zwangere vrouwen met een verhoogd risico van pre-eclampsie kan een combinatie van L-arginine en antioxidanten dit risico verlagen.
Voor de studie werden 672 vrouwen met een verhoogd risico op pre-eclampsie - doordat dit in een eerdere zwangerschap was voorgekomen of door familiaire belasting - gevolgd tot de bevalling. Van de vrouwen kregen er 228 dagelijks een voedingsreep met L-arginine in combinatie met antioxidatieve vitamines (L-arginine en vitaminegroep). Nog eens 222 andere zwangere vrouwen kregen een reep met alleen vitamines (vitaminegroep). De overige 222 vrouwen kregen dagelijks een voedingsreep zonder L-arginine en vitamines (placebogroep).
In de L-arginine en vitaminegroep kreeg 13% van de vrouwen pre-eclampsie. In de vitaminegroep was dit percentage 23% en in de placebogroep 30%. De kans op pre-eclampsie was significant lager in de L-arginine en vitaminegroep in vergelijking met de twee andere groep. Suppletie met alleen antioxidanten leidde wel tot een risicoreductie, maar dit verschil was niet significant in vergelijking met de placebo.
Tijdens de zwangerschap kan L-arginine in combinatie met antioxidanten de kans op pre-eclampsie verlagen bij vrouwen met een verhoogd risico hierop.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen