Lichttherapie met antioxidanten bij diabetescomplicaties

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Lichttherapie in combinatie met antioxidanten heeft een positieve invloed op complicaties bij diabetes.
In de studie werd gebruikgemaakt van gepolariseerde lichttherapie. Deze is gebaseerd op lineair gepolariseerd licht. Dit bevordert het herstel van weefsels en kan toegepast worden bij diverse wonden zoals brandwonden en diabetische voetwonden.
Voor de studie werden 59 diabetespatiënten willekeurig verdeeld in drie groepen. De personen in de eerste groep kregen gedurende drie maanden tweemaal per dag 10 minuten de lichttherapie voor hun neuropathische voetwonden. De patiënten in de tweede groep kregen tweemaal per dag antioxidanten toegediend bestaande uit 60 mg wateroplosbaar coënzym Q10, 100 mg alfaliponzuur en 200 mg vitamine E. De personen in de derde groep werden zowel behandeld met lichttherapie als met de antioxidanten.
De behandeling met lichttherapie leidde tot een significante toename van de concentratie alfatocoferol en tautocoferol (beide vormen van vitamine E), coënzym Q10 en bètacaroteen en een afname van de activiteit lactaatdehydrogenase (LDH). Suppletie met de antioxidanten leidde tot een afname van de vetzuuroxidatie, een toename van de coënzym Q10-spiegel en liet een verbetering zien van het ECG.
Bij toepassing van zowel lichttherapie als antioxidanten werd een significante stijging van de concentratie Q10 en alfatocoferol waargenomen, een afname van de LDH-activiteit en een verbetering van de linkerventrikelfunctie.
Een combinatie van gepolariseerde lichttherapie en suppletie met de antioxidanten coënzym Q10, alfaliponzuur en vitamine E leidt tot een betere controle van complicaties die kunnen ontstaan ten gevolge van diabetes. De therapie vermindert oxidatieve stress, een van de oorzaken van het ontstaan van diabetische complicaties.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen