Magnesium beïnvloedt diabetesregulatie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De magnesiumstatus is van belang voor de regulatie van de bloedglucose bij diabeten. Tevens blijkt dat de magnesiumstatus afhankelijk is van de nierfunctie.
De studie werd uitgevoerd bij 51 diabetespatiënten met een gemiddelde leeftijd van 54 jaar. De inname van magnesium werd geschat aan de hand van het eetpatroon van drie dagen.
Maar liefst 82% van de Braziliaanse patiënten kreeg te weinig magnesium binnen via de voeding. Ook had 77% van de patiënten een magnesiumconcentratie die lager was dan de minimumwaarde van 3,00 mmol/L voor de urine, 0,75 mmol/L voor het bloedplasma en 1,65 mmol/L voor de erytrocyten. De suikerpatiënten waren slecht ingesteld.
De nuchtere glucosewaarde werd beïnvloed door de magnesiumconcentratie in zowel het bloed, de urine als de erytrocyten en de magnesiumconcentratie in het bloed was op zijn beurt afhankelijk van de nierfunctie. Een slechte nierfunctie kan leiden tot een verhoogde uitscheiding van magnesium in de urine. In combinatie met een inadequate inname van dit mineraal kan dit bij diabeten leiden tot een te hoge bloedglucose.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen