Met melk meer testiskanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Mannen die veel melkproducten gebruiken, vooral kaas, hebben een verhoogd risico van testiskanker. Dit is de conclusie van dr. Michael Garner van de University of Ottawa in Canada.
Hij onderzocht 601 Canadese mannen met testis- of zaadbalkanker en 744 mannen zonder kanker. De mannen moesten een vragenlijst invullen over hun voedingsgewoonten. Naar aanleiding van deze vragenlijsten werden zeventien voedingsgroepen, vijftien voedingsstoffen en vier voedselproducten geselecteerd.
Het bleek dat de mannen die grote hoeveelheden melkproducten consumeerden, een verhoogde kans hadden op testiskanker. Als ze veel kaas aten, was zelfs een stijging te zien van 87% voor het ontwikkelen van de ziekte. Tevens gaf het eten van ingeblikt vlees, het zogenoemde \'luncheon meat\', een verhoging van het risico van testiskanker. Geen van de vijftien voedingsstoffen bleek invloed te hebben op het risico van testiskanker. Het eten van koolhydraten liet een lichte stijging zien van het risico.
De resultaten geven aan dat er een verhoogd risico is bij het gebruik van melkproducten, maar de rol van de voeding bij het ontstaan van testiskanker moet nog verder onderzocht worden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen