Minder angstig met rozewortel

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een extract van de rozewortel (Rhodiola rosea) kan angst en stress verminderen bij personen met een lichte angststoornis.

Aan de studie namen 80 studenten met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar deel. Ze hadden lichte angstsymptomen. Ze kregen gedurende twee weken een rozewortelextract, tweemaal 200 mg per dag, of geen extract (controlegroep). Op vier verschillende momenten rapporteerden de deelnemers hun psychische gemoedstoestand. Tevens werden cognitieve testen afgenomen.

In vergelijking met de controlegroep werd er bij de personen die het extract kregen een significante vermindering gezien van angst, stress, woede, verwardheid en depressieve klachten. Er werd tussen beide groepen geen verschil gezien voor wat betreft het cognitief functioneren.

Vervolgstudies naar het effect van rozewortel bij angst zijn nodig om de huidige resultaten te bevestigen. Het extract heeft een goed veiligheidsprofiel en kan mogelijk zinvol zijn om angst- en stressgerelateerde klachten te verminderen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen