Minder depressies bij zwangeren door acupunctuur

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Acupunctuur is een goede behandelmethode van depressies tijdens de zwangerschap.
Aan de studie namen 150 zwangere vrouwen deel met een depressie. Ze werden in groepen verdeeld en kregen acupunctuur speciaal voor de behandeling van depressies, een algemene acupunctuurbehandeling (controlegroep) of massagetherapie (controlegroep). De vrouwen kregen in 8 weken 12 sessies. De behandelaars waren niet op de hoogte van het doel van de behandeling en de sessies waren gestandaardiseerd. Voor aanvang, na 4 en 8 weken werd de mate van depressie bepaald aan de hand van de Hamilton Rating Scale for Depression.
Van de proefpersonen kregen 52 vrouwen een behandeling specifiek tegen depressies, 49 vrouwen kregen een algemene acupunctuur behandeling en de overige 49 vrouwen ondergingen massagetherapie. De zwangeren die specifiek voor hun depressie werden behandeld, hadden significant minder depressieve symptomen in vergelijking met de andere vrouwen. Het succes van de specifieke acupunctuurbehandeling was significant hoger (63%) dan het effect van de andere behandelingen (44%) of van de algemene acupunctuursessie (38%).
Een aantal acupunctuursessies blijkt effectief tegen depressies tijdens de zwangerschap. Het effect is vergelijkbaar met de reguliere behandeling. Acupunctuur kan gezien worden als een reëel alternatief.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen