Minder kans op covid-19 met koffie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wie dagelijks koffie drinkt is beter beschermd tegen een besmetting met het SARS-CoV-2 virus.

Wetenschappers voerden een laboratoriumstudie uit met humane cellen. Vervolgens werd een onderzoek uitgevoerd waaraan 64 proefpersonen deelnamen. 

Uit het laboratoriumexperiment bleek dat koffie meerdere SARS-CoV-2 varianten remde. Koffie voorkwam dat het virus zich kon binden aan de ACE2-receptor op cellen. Bovendien remde koffie de activiteit van bepaalde eiwitten die gerelateerd zijn aan ernstige ziekte. Het onderzoek met proefpersonen liet vergelijkbare resultaten zien. De consumptie van één tot twee koppen koffie per dag remde een Covid-infectie van alle varianten, inclusief delta en omicron. Het effect werd bij alle onderzochte koffiesoorten gezien, waaronder gemalen, instant, cafeïne-houdende en cafeïnevrije koffie.

De resultaten van de studie staan niet op zichzelf. Eerder werd een onderzoek uitgevoerd met gegevens van de UK Biobank over voedingsgewoonten van 38.000 Britse deelnemers. Ook hieruit bleek dat het drinken van minstens één kop koffie per dag gekoppeld was aan een 10% lager risico op een SARS-CoV-2 infectie.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen