Minder kans op sterfte met … lopen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wie dagelijks minimaal 4000 stappen loopt, heeft significant minder kans om te overlijden. Wie meer stappen per dag loopt, heeft nog grotere voordelen.

Voor de grootschalige studie werden de resultaten van zeventien onderzoeken met bijna 227.000 deelnemers bij elkaar gevoegd. Het betrof onderzoeken waarbij proefpersonen gemiddeld zeven jaar werden gevolgd en waarbij het aantal stappen per dag werd gerelateerd aan de sterftekans. 

Personen die dagelijks minimaal 3867 stappen zetten, hebben significant minder kans om te overlijden (alle oorzaken). Om de kans op sterfte door een hart- of vaatziekte te reduceren, zijn minimaal 2337 stappen per dag noodzakelijk. Maar hoe meer je loopt, hoe groter de voordelen. Iedere duizend extra stappen per dag verkleint de kans op sterfte significant met 15%. Een toename van vijfhonderd stappen beperkt het risico op hart- en vaatziekten met 7%. Dit geldt zowel voor vrouwen als mannen en voor personen van alle leeftijden. Hoe meer stappen per dag, hoe groter het effect. Dit geldt zelfs voor personen die dagelijks meer dan 20.000 stappen zetten.

Dagelijks lopen is in verband gebracht met een lagere sterftekans.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen