Multi en alcohol tijdens zwangerschap

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Gebruik van een multivitamine verkleint het risico van een laag geboortegewicht en vroeggeboorte wanneer de moeder tijdens de zwangerschap alcohol drinkt.
In de analyse werden in totaal 800 geboortes meegenomen van vrouwen die tijdens het eerste trimester van hun zwangerschap werden geïncludeerd. Tijdens de zwangerschap werd informatie verzameld over het alcohol- en supplementengebruik.
Bij 7% van de geboortes was sprake van een vroeggeboorte (een zwangerschapsduur korter dan 37 weken). Van de baby's had 16% een te laag geboortegewicht (gewicht minder dan het tiende percentiel van het gemiddelde). Bij vrouwen die geen supplementen maar wel alcohol gebruikten was de kans op een vroeggeboorte en laag geboortegewicht twee keer hoger in vergelijking met geheelonthouders. Vrouwen die wél supplementen namen hadden geen verhoogd risico als gevolg van alcoholconsumptie.
Een multivitamine tijdens de zwangerschap kan de gevolgen van een lichte tot matige alcoholconsumptie enigszins beperken. Beter is uiteraard dat er tijdens de zwangerschap geen alcohol wordt genuttigd.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen