Multi verkleint sterftekans bij beroerte

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een multivitaminen -en mineralenpreparaat verkleint significant de sterftekans als gevolg van een herseninfarct -of bloeding bij personen die onvoldoende groenten en fruit eten.

Aan de Japanse cohortstudie namen meer dan 72.000 mannen en vrouwen deel. De deelnemers waren in de leeftijd van 40 tot 79 jaar en bij aanvang van de studie in de periode van 1988 tot 1990 hadden ze geen hart- of vaataandoening en kanker. Aan de hand van vragenlijsten werd informatie verzameld over de leefstijl en het gebruik van multivitaminen.

Tijdens de volgperiode van gemiddeld negentien jaren overleden 2087 personen aan een herseninfarct -of bloeding. Van de deelnemers gebruikte 13% een multivitaminenpreparaat. Na correctie voor beïnvloedende factoren bleek dat het frequent gebruik van een multivitaminen -en mineralenpreparaat geassocieerd was met een 13% lagere sterftekans als gevolg van een herseninfarct -of bloeding. Bij personen die minder dan drie porties fruit en groenten consumeerden per dag werd een significante risicoreductie van 20% gezien. Het effect was sterker naarmate de multivitaminen frequenter ingenomen werden.

De cohortstudie laat een verband zien tussen het gebruik van multivitaminen -en mineralen en een verminderde sterftekans als gevolg van een hersenbloeding -of infarct.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen