Multi voor beter geheugen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een multivitaminen- en mineralensupplement verbetert het geheugen van ouderen.

Aan de studie namen meer dan 3500 ouderen deel. De deelnemers werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. In de suppletiegroep kregen de ouderen dagelijks een multi-supplement gedurende een periode van drie jaar. De overige proefpersonen kregen een placebo. Jaarlijks werden geheugentesten afgenomen.

Personen die een multi kregen scoorden na een jaar significant beter op een geheugentest ten opzichte van deelnemers in de placebogroep. Ook na drie jaar bleef dit effect aanwezig. Middels de test werd het episodisch geheugen gescoord. Dit is het geheugen dat vastlegt wat iemand van uur tot uur en van dag tot dag meemaakt. Suppletie had geen invloed op andere geheugenfuncties zoals het herkennen van objecten en uitvoerende functies. Naar schatting leidde suppletie met een multi-supplement tot een verjonging van het geheugen met gemiddeld drie jaar.

Ouderen hebben baat bij dagelijkse suppletie met een multivitaminen- en mineralensupplement. Suppletie is een veilige en effectieve manier om het geheugen te verbeteren.  

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen