Muscadinewijn voor strakke huid

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Vrouwen die dagelijks alcoholvrije muscadinewijn drinken, hebben een betere elasticiteit en een hoger vochtgehalte van de huid. De wijn wordt gemaakt van muscadinedruiven die een unieke mix van polyfenolen (plantenstoffen) bevatten.

Aan het onderzoek namen zeventien vrouwen deel in een leeftijd van 40 tot 67 jaar. Ze werden willekeurig in twee groepen verdeeld. In de suppletiegroep kregen de vrouwen gedurende zes weken dagelijks 300 ml alcoholvrije muscadinewijn rijk aan polyfenolen te drinken. Als placebo kregen de vrouwen een drankje met een identieke smaak maar zonder polyfenolen. Na een rustperiode van drie weken wisselden de vrouwen van de wijn naar placebo of omgekeerd.

Het drinken van muscadinewijn leidde tot een significante verbetering van de huidelasticiteit. Ook was onder invloed van de wijn het vochtverlies in de diepere huidlagen significant minder dan na inname van de placebodrank. Er werd geen effect gezien van de muscadinewijn op het aantal rimpels van de huid. Tenslotte werden onder invloed van de wijnconsumptie minder biomarkers voor oxidatieve stress gezien.

De consumptie van alcoholvrije muscadinewijn verbetert de huidconditie van vrouwen van middelbare leeftijd. Het effect wordt vermoedelijk veroorzaakt door de specifieke polyfenolenmix in de wijn. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen