Nutriëntenmix effectief bij zwangerschapsdiabetes

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De inname van een speciale nutriëntenmix een half uur voor de maaltijden kan effectief de bloedglucosespiegels verlagen bij vrouwen met zwangerschapsdiabetes.

Aan de Chinese studie namen 66 vrouwen met zwangerschapsdiabetes deel. Ze werden willekeurig in een interventie- en controlegroep verdeeld. De vrouwen in de interventiegroep kregen een half uur voor de maaltijden de mix van nutriënten op basis van eieren, erwteneiwit, wei-eiwit, appel, rozenbottel, vezels van suikerbieten en omega 3- en 6-vetzuren. De mix die gepatenteerd is door de Zweedse firma Indevex heeft een bewerking ondergaan voor behoud van de voedingswaarde en is gemengd in een speciale verhouding. De vrouwen in de controlegroep kregen een mengsel op basis van melkpoeder met een vergelijkbare energetische waarde. De vrouwen werden gevolgd tot het moment van de bevalling.

Aan het begin van de studie werd er geen verschil gezien tussen beide groepen voor wat betreft de nuchtere glucosespiegels en postprandiale glucosewaarden (gemeten 2 uur na de maaltijden). Echter, aan het einde van de studie, vlak voor de bevalling, waren zowel de nuchtere als postprandiale glucosespiegels significant lager in de interventiegroep ten opzichte van de placebogroep. Ook bleek dat in de interventiegroep beide waarden significant meer afnamen onder invloed van de nutriëntenmix dan onder invloed van de placebomix. Suppletie met de mix was niet significant van invloed op de zwangerschapsduur en het geboortegewicht van de baby’s.

De inname van een speciaal samengestelde nutriëntenmix een half uur voor de maaltijden kan bijdragen aan een betere glucoseregulatie bij vrouwen met zwangerschapsdiabetes.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen