Omega-3 essentieel voor ongeboren kind

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met omega 3-visvetzuren tijdens de zwangerschap is van belang om een adequate bloedspiegel van deze vetzuren te bereiken bij de aanstaande moeder én het ongeboren kind. 

Aan het onderzoek namen 161 zwangere vrouwen deel. Ze vulden een voedingsvragenlijst in. Op basis hiervan werd de inname van omega 3-visvetzuren geschat. Tevens werd nagegaan of de vrouwen een visoliesupplement gebruikten. Tijdens de bevalling werden de concentraties van deze vetzuren gemeten in het bloed van de moeder en de navelstreng.

Ongeveer 40% van de aanstaande moeders gebruikte een visoliesupplement. Suppletie met omega 3-visvetzuren ging gepaard met een significant hogere concentratie van docosahexaeenzuur (DHA) in het bloed van de zwangere vrouwen ten opzichte van vrouwen die geen supplement namen. Ook leidde visoliesuppletie tot significant hogere concentraties van eicosapentaeenzuur (EPA) en DHA in het bloed van de navelstreng. 

Suppletie met zuivere omega 3-visvetzuren tijdens de zwangerschap is de meest effectieve manier om het ongeboren kind te voorzien van een adequate aanvoer van deze essentiële vetzuren. Omega 3-visvetzuren en in het bijzonder DHA zijn van belang voor de ontwikkeling van het centrale zenuwstelstel, de cognitie en de gezichtsscherpte.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen