Omega 3-vetzuren voorkomen verdikking arteriën

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met omega 3-vetzuren voorkomt een verdikking van de arteriële wanden als gevolg van een laag geboortegewicht. Een verminderde foetale groei is een cardiovasculaire risicofactor en wordt in verband gebracht met een verdikking van de arteriële wanden.

Aan de studie namen 616 kinderen deel die reeds voor de geboorte waren geselecteerd. De kinderen werden op de uitgerekende datum geboren. Ze werden willekeurig in een suppletie- of placebogroep verdeeld. Vanaf een leeftijd van 6 maanden (of het moment dat ze flesvoeding kregen) tot 5 jaar kregen de kinderen het supplement of de placebo. De kinderen in de suppletiegroep kregen dagelijks 500 mg omega 3-vetzuren, margarines gebaseerd op canola- en bakolie. De andere kinderen kregen dagelijks een supplement met zonnebloemolie, margarines verrijkt met omega 6-vetzuren en eveneens bakolie. In het achtste levensjaar werd de dikte van de wand van de carotis gemeten.

In de placebogroep bleek dat deze dikte toenam met een lager geboortegewicht. Dit werd significant voorkomen door suppletie met omega 3-vetzuren.

Suppletie met omega 3-vetzuren gedurende de eerste 5 levensjaren vermindert het cardiovasculaire risico als gevolg van een laag geboortegewicht.

 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen