Omgeving bepaalt leefstijl

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De woonomgeving is direct van invloed op de leefstijl en het risico van overgewicht.

De studie werd uitgevoerd in vijf Europese landen, te weten: België, Frankrijk, Engeland, Hongarije en Nederland. Per land werden inwoners van twaalf stedelijke gebieden gevraagd een vragenlijst in te vullen over hun fysieke activiteiten, zittende bezigheden, eetgewoonten en BMI. Tevens werd gekeken naar de algehele gezondheid, barrières voor een gezonde leefstijl, kenmerken van de woonomgeving, vervoermogelijkheden en het inkomen (sociaal economische status).

Er namen meer dan zesduizend personen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar deel aan het onderzoek. Het bleek dat personen die woonachtig waren in gebieden met een laag sociaal economische status minder fruit en groenten consumeerden, meer suikerhoudende dranken innamen en een hogere BMI hadden. Personen die woonachtig waren in een dichtbevolkte wijk waren fysiek actiever in vergelijking met personen uit dunbevolkte gebieden. Dit had vooral te maken met vervoer, maar ook in hun vrije tijd waren deze bewoners actiever. Van alle deelnemers waren de Nederlanders van dichtbevolkte gebieden met een laag sociale status het meest actief.

De studie maakt inzichtelijk dat de woonomgeving en de sociaal economische status wel degelijk van invloed zijn op de leefstijl. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.