PEA en luteoline bij Long-Covid

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met ultrafijne deeltjes palmitoylethanolamide (PEA) in combinatie met luteoline kan effectief symptomen van Long-Covid verminderen. 

Long-Covid is een postviraal syndroom dat gekenmerkt wordt door neurologische, somatische en neuropsychiatrische symptomen die lang aanhouden na het doormaken van een SARS-CoV-2 infectie. Negen Italiaanse huisartsen voerden een analyse uit om het effect te evalueren van suppletie met PEA en luteoline bij personen met Long-Covid. Er namen 49 patiënten met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar deel. De deelnemers kregen gedurende negentig dagen dagelijks 700 mg PEA en 70 mg luteoline naast hun reguliere medicatie. 

Suppletie hielp bij het verbeteren van alle door de patiënten gerapporteerde symptomen. Zo werd een afname gezien van pijn, angst en depressie, vermoeidheid, hersenmist en een verminderd reuk- en smaakvermogen. De afname van klachten ging gepaard met een algehele verbetering van de gezondheid van de deelnemers.

Suppletie met PEA in combinatie met luteoline kan effectief symptomen van Long-Covid verminderen. PEA is een vetzuuramide dat van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. De stof heeft een celbeschermende, ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Luteoline is een flavonoïde die van nature aanwezig is in artisjokken, selderij en kruiden zoals peterselie, rozemarijn en tijm. Het is een sterke antioxidant. De resultaten suggereren dat PEA en luteoline neuro-inflammatie verminderen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen