Peuter gebaat met suppletie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Peuters hebben baat bij dagelijkse suppletie met het omega 3-visvetzuur DHA, prebiotica en het gist bètaglucaan. Volgens de onderzoekers helpt dit het immuunsysteem te versterken.

Aan de studie namen kinderen met een leeftijd van drie en vier jaar deel. Ze kregen gedurende 28 weken dagelijks een supplement met 25 mg van het visvetzuur DHA, 1,2 gram prebiotica (vezels) en 8,7 mg bètaglucaan of een melkdrankje (controlegroep). Er werden ontlasting- en bloedmonsters afgenomen waarin markers voor het immuunsysteem werden bepaald. Ook werd bijgehouden of de kinderen last hadden van diarree, een luchtweginfectie of behandeld werden met een antibioticum.

In de suppletiegroep hadden de kinderen ten opzichte van de controlegroep significant minder luchtweginfecties, significant minder antibioticagebruik en was er significant minder verzuim op de kinderdagopvang. In beide groepen hadden de kinderen geen last van diarreeklachten. Bij de kinderen in de suppletiegroep was de bloedconcentratie van de ontstekingsremmende stof interleukine-10 en het aantal witte bloedcellen hoger dan in de controlegroep.

Peuters zijn vaak slechte eters. Dit kan een negatieve impact hebben op hun immuunsysteem. Een combinatie van DHA, prebiotica en bètaglucaan helpt het immuunsysteem van peuters te versterken waardoor de kans op ziekte afneemt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen