Pijnboombast vermindert krampen en spierpijn

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Pijnboombastsupplementen kunnen trainings- en revalidatieprogramma\'s waarin krampen en spierpijnen het herstel vertragen ondersteunen.
Het beloop van krampen en spierpijn na dagelijkse inname van 200 milligram pijnboombast werd gedurende vier weken gevolgd bij 66 gezonde personen, atleten, patiënten met bloedvataandoeningen, patiënten met claudicatio intermittens en bij suikerpatiënten met microangiopathie.
Viermaal daags werd 50 mg pijnboombastextract ingenomen en bovendien werd 1,5 liter water geadviseerd te drinken. In vergelijking met de periode vóór de inname verminderde het aantal krampaanvallen in de vierde en in de vijfde week significant. De gezonde personen ervoeren een afname van 4,8 naar 1,2 aanvallen per week. De patiënten met bloedvataandoeningen van 6,3 naar 2,6 en de atleten van 8,6 naar 2,4.
Patiënten met claudicatio intermittens en patiënten met diabetische microangiopathie kregen pijnboombast of een placebo. In beide groepen patiënten bleek pijnboombast ten opzichte van de placebo een significante vermindering van het aantal krampaanvallen en een lagere spierpijnscore te geven.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.