Zwangerschap: choline verbetert aandacht kind

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met extra choline tijdens de zwangerschap leidt tot een betere concentratie bij het nageslacht.

Er werden twintig zwangere vrouwen en hun kinderen gevolgd. De vrouwen kregen tijdens het derde trimester van hun zwangerschap dagelijks een supplement met 100 mg of 550 mg choline. Ze volgden allen hetzelfde voedingspatroon waarmee ze dagelijks al 380 mg choline binnenkregen. Per dag kregen ze dus in totaal 480 mg of 930 mg choline binnen. De kinderen werden gevolgd tot een leeftijd van zeven jaar.

Op zevenjarige leeftijd werden diverse testen afgenomen bij de kinderen. Het bleek dat kinderen waarvan de moeders de hoogste inname van choline hadden, significant beter de aandacht bij hun taak konden houden dan het nageslacht van moeders met een lagere choline-inname.

Een inname van 480 mg choline per dag wordt als adequaat beschouwd. Uit onderzoek blijkt echter dat zwangere vrouwen gemiddeld slechts 70% van deze adequate inname binnenkrijgen. Dit is zorgelijk, aangezien de resultaten laten zien dat een verdubbeling van de choline-inname een blijvend gunstig effect heeft op het concentratievermogen van kinderen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen