Preventieprogramma WHO effectief

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Wereldwijd lijden 190 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar aan een vitamine A-deficiëntie. Een dergelijk tekort kan luchtweg- en oogafwijkingen, diarree en mazelen tot gevolg hebben en de kinderen kunnen er uiteindelijk aan overlijden. Een vitamine A-tekort is een veelvoorkomend probleem bij kinderen in ontwikkelingslanden.
Vitamine A-suppletie blijkt in de strijd tegen kindersterfte te helpen. Reden voor de World Health Organisation (WHO) om suppletie te adviseren aan zwangere vrouwen en kinderen. Dat dit advies daadwerkelijk kindersterfte tegengaat blijkt uit de resultaten van een recente review.
Voor de review werden de gegevens van 43 studies met een totaal van 215.633 kinderen geanalyseerd. De kinderen waren in de leeftijd van 6 maanden tot 5 jaar. Behalve in één studie werd de dosering gebruikt die wordt aanbevolen door de WHO.
Vitamine A-suppletie verlaagt de kindersterfte met 24% in vergelijking met het gebruik van een placebo. Dit komt neer op een besparing van bijna een miljoen kinderlevens per jaar. Suppletie met deze vitamine leidt tot een lagere incidentie van diarree en de mazelen en een verlaging van de sterfte als gevolg van deze aandoeningen.
De onderzoekers pleiten voor voortzetting van dit preventieprogramma van de WHO voor kinderen tot een leeftijd van 5 jaar.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen