Q10-suppletie bij gingivitis

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met coënzym Q10 is zinvol bij de behandeling van ontstoken tandvlees.

Aan de studie namen dertig personen deel met ontstoken tandvlees als gevolg van plaquevorming. Alle deelnemers hadden op tenminste drie plaatsen een pocketdiepte van minimaal 5 millimeter bij de overgang van tand naar het tandvlees. Ze ondergingen allen een standaardbehandeling voor hun ontstoken tandvlees. Tevens kregen ze gedurende drie maanden dagelijks 120 mg coënzym Q10 of een placebo. Aan het begin van de studie en na één en drie maanden werd de conditie van het tandvlees gemeten.

In beide groepen trad na één en drie maanden een duidelijke verbetering op van de conditie van het tandvlees. Tevens bleek dat personen die het Q10-supplement kregen significant minder ontstekingsreacties vertoonden in vergelijking met personen die de placebo kregen. Er werd echter geen verschil gezien in de pocketdiepte en de plaquevorming tussen beide groepen.

Suppletie met coënzym Q10 is een zinvolle aanvulling op de standaard behandeling van gingivitis. Dit werd ook reeds eerder in studies aangetoond.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen