Resveratrol: het goede van rode wijn in koffie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Rode wijn staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten door de aanwezigheid van resveratrol. Om deze plantenstof binnen te krijgen, kan nu ook koffie gedronken worden.

De uitvinder van de ‘resveratrolkoffie’,  dr. Glen Miller, onderzocht een manier om zijn cholesterol te verlagen. Hij was geïntrigeerd door de Franse paradox. Ondanks een hoge inname van verzadigde vetzuren, komen hart- en vaatziekten relatief weinig voor bij de Franse bevolking. Miller vermoedde dat mogelijk resveratrol in rode wijn hiervoor verantwoordelijk is . 

Miller ontwikkelde een methode om resveratrol toe te voegen aan zijn geliefde drank koffie. Hij wist resveratrol te infuseren in vers gebrande bonen. Wanneer vervolgens de bonen gemalen worden, komt eenzelfde hoeveelheid resveratrol vrij als in een doorsnee glas rode wijn. Of de hypothese van Miller klopt, is nog niet duidelijk. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.