Slanker met tomatensap

Iedere dag een glas tomatensap drinken helpt bij het verkrijgen van een slanker figuur en heeft nog meer gunstige effecten.

Aan de studie namen dertig gezonde vrouwen in de leeftijd van twintig tot dertig jaar deel. Ze hadden een BMI van minimaal 20 kg/m2. De vrouwen volgden hun normale eet- en beweegpatroon, maar kregen gedurende twee maanden dagelijks een glas tomatensap (280 ml met 32,5 mg van de antioxidant lycopeen). Er werden aan het begin en einde van de studie diverse parameters bepaald, waaronder het lichaamsgewicht, tailleomvang, cholesterol en de concentratie van het hormoon adiponectine dat van belang is voor de insulinegevoeligheid.

Vijfentwintig vrouwen voltooiden de studie. Dagelijkse consumptie van een glas tomatensap leidde tot een significante afname van het lichaamsgewicht (gemiddeld 0,5 kg), de tailleomtrek (gemiddeld 1,6 cm) en de BMI. Ook nam het totale cholesterolgehalte significant af, evenals markers voor oxidatieve stress. Terwijl de concentratie van adiponectine significant toenam. Het bleek niet uit te maken of de vrouwen al dan niet een afname hadden van de vetmassa.

Het dagelijks nuttigen van een glas tomatensap kan bijdragen aan een beter figuur, vermindering van oxidatieve stress en het cholesterolgehalte en is gunstig voor de insulinegevoeligheid.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+