Slechtste producten ter wereld

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Consumers International maakte onlangs bekend wie de winnaars zijn van de International Bad Products Award 2007.
De hoofdprijs is gegaan naar Takeda Pharmaceuticals voor het adverteren van Rozerem, slaaptabletten voor kinderen. Rozerem werd in advertenties aangeprezen met foto\'s van kinderen in klaslokalen en in schoolbussen zonder vermelding van enige bijwerkingen. Onvermeld bleef bovendien dat de veiligheid van Rozerem voor gebruik door kinderen en adolescenten nooit is vastgesteld.
Andere bedrijven die in de prijzen vielen, waren:
* Coca-Cola voor het op de markt brengen van Dasani, gebotteld leidingwater als ware het superieur aan het water uit de kraan thuis.
* Kellog\'s voor de marketing van een type junkfood met veel suiker en zout bestemd voor kinderen met de boodschap dat deze voedingsmiddelen verbazingwekkende krachten verlenen aan de gebruiker.
* Mattel voor het dwarsbomen van onderzoek van de Amerikaanse overheid naar het van de markt halen van 21 miljoen stuks loodhoudend speelgoed met 200 maal de maximaal toegestane hoeveelheid lood.
Consumers International verdedigt de belangen van consumenten wereldwijd. Zij is met 220 organisatie in 115 landen vertegenwoordigd.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen