Spirulina gunstig voor bloeddruk en cholesterol

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Spirulina heeft een gunstig effect op het cholesterol en andere lipidenwaarden in het bloed en werkt tevens bloeddrukverlagend.
Aan de studie namen 36 personen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar deel, waarvan 16 mannen en 20 vrouwen. Voor aanvang en aan het einde van de suppletieperiode werden de lipidenwaarden bepaald, alsook het aspartaat-aminotransferase (ASAT), BMI en bloeddruk. De personen kregen gedurende 6 weken dagelijks een supplement met 4,5 gram spirulina. Gedurende de suppletie werd niets veranderd in de leefstijl en het voedingspatroon van de deelnemers.
Na 6 weken bleken zowel het triglyceridengehalte (-66 mg/dl), totaal-cholesterol (-18 mg/dl) en LDL-cholesterol significant gedaald. Ook nam het HDL-cholesterol toe met 6,5 mg/dl. Daarnaast werd een significante daling van zowel de onder- als bovendruk waargenomen. De onderdruk daalde met 10 mmHg bij de mannen en 11 mmHg bij de vrouwen. De bovendruk nam met 8 mmHg af bij de mannen en 6 mmHg bij de vrouwen. Een effect op de lever werd niet waargenomen, aangezien de ASAT niet veranderde.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen