Supplement verbetert vruchtbaarheid

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Een supplement met kruiden en essentiële voedingsstoffen kan de vruchtbaarheid van vrouwen verbeteren. Dit is de belangrijkste conclusie van een studie onder dertig vrouwen.
De vrouwen die aan het onderzoek meededen, probeerden zonder succes al een half tot drie jaar zwanger te worden. Vijftien vrouwen kregen drie keer per dag het supplement, waarvan de belangrijkste component chasteberry-extract was, een extract van de vrucht van de kuisboom (Vitex agnus-castus). Van dit kruid hebben Europese studies laten zien dat het de ovulatie kan verbeteren door het niveau van het hormoon progesteron op een gelijkmatig peil te houden. Andere bestanddelen van het supplement waren groene thee-extract, vitamines, mineralen en het aminozuur L-arginine (zie formule). De andere vrouwen kregen drie keer per dag een placebo.
Nadat de vrouwen vijf maanden lang een placebo of het supplement hadden gebruikt, waren er in de suppletiegroep vijf vrouwen zwanger geraakt. Vier hiervan kregen een gezonde baby. De andere vrouw kreeg een miskraam. In de placebogroep was geen van de vrouwen in verwachting geraakt. Bij de suppletiegroep steeg ook het aantal vruchtbare dagen van gemiddeld zeven naar tien dagen. Dit was een significante stijging. Bijwerkingen werden niet gevonden.
Het lijkt erop dat dit supplement de vruchtbaarheid van vrouwen verbetert.

Drie caspules bevatten:

Vitamine E (d-alfa) 150 IE
Vitamine B6 6 mg
Vitamine B12 12 mcg
Foliumzuur 400 mcg
IJzer 18 mg
Magnesium 400 mg
Zink 15 mg
Selenium 70 mcg
L-arginine 800 mg
Chasteberry-extract
Groene thee

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.