Supplementen remmen cox-2

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een verhoogde werking van het cyclooxygenase-2 (COX-2) en een product hiervan, het prostaglandine E2 (PGE2), spelen een rol bij processen van veroudering. Dit is vooral het geval bij ontregeling van immuun- en ontstekingsreacties. Dit was het begin van de lezing van dr. Simin Meydani op het congres van de American Aging Association
Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat een verhoogde PGE2-productie in oude macrofagen leidt tot een verminderde werking van de T-cellen bij veroudering. Voorts bleek bij een vermindering van de PGE2-productie de werking van de T-cellen weer toe te nemen.
Er is verondersteld dat COX-2 en zijn producten een rol spelen bij neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson en Alzheimer. COX-2 remmers blijken een positieve bijdrage te kunnen leveren bij de behandeling van deze ziekten.
Onderzoek heeft aangetoond dat verschillende antioxidanten zoals vitamine E en extracten van groene thee en haver de activiteit van COX-2 kunnen verminderen waardoor minder PGE2 wordt geproduceerd. Dit effect van vitamine E ging samen met een verbetering van de functie van de T-cellen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen