Taurine gunstig ter verlaging homocysteïne

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De resultaten van een kleinschalige studie met taurine onder 22 gezonde middelbare vrouwen wijzen op een gunstig effect op de bloedspiegel voor homocysteïne
Voor het onderzoek werden de vrouwen gedurende 3 weken dagelijks met 3 gram taurine gesuppleerd. Zowel bij aanvang als aan het einde van deze periode werd bloedonderzoek verricht ter bepaling van de concentraties bloedvetten, taurine en homocysteïne.
Er bleek na 3 weken zowel een significante stijging van de taurinespiegel als een significante daling van de bloedspiegel voor homocysteïne te zijn opgetreden. Zo werd er bij aanvang een gemiddelde taurinespiegel van 63,7 micromol/l gemeten, tegen een gemiddelde waarde van 73,8 micromol/l na 3 weken. De bloedspiegel voor homocysteïne liet een daling zien van gemiddeld 8,5 naar 7,6 micromol/l. Daarnaast werd aangetoond dat beide ontwikkelingen significant verband hielden met elkaar.
Suppletie met taurine biedt op deze wijze mogelijk bescherming tegen de ontwikkeling van hart- en vaatziekten zoals atherosclerose. Een verhoogde homocysteïnespiegel wordt beschouwd als een onafhankelijke risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen