Te zwaar? Spirulina als aanvulling op trainingsprogramma

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Suppletie met spirulina heeft in combinatie met een krachttrainingsprogramma een gunstig effect bij mannen met overgewicht.

Voor de studie werden zestig mannen met overgewicht (BMI >25 kg/m2) willekeurig in vier groepen verdeeld. De mannen waren in een leeftijd van 30 tot 55 jaar. In twee groepen volgden ze gedurende acht weken driemaal per week een krachttrainingsprogramma. Ze kregen hierbij tevens tweemaal per dag een capsule met 500 mg spirulina of een placebo. In de overige twee groepen kregen de deelnemers uitsluitend het supplement of de placebo. Voor en na de suppletieperiode werden bloedmonsters geanalyseerd.

In beide trainingsgroepen werd aan het einde van de suppletieperiode een significante toename gezien van de adipolineconcentratie. Adipoline wordt geproduceerd door vetcellen en verbetert de glucosespiegel en de gevoeligheid van lichaamscellen voor insuline. Bij de deelnemers die de training volgden in combinatie met spirulina ging dit gepaard met een significante daling van de nuchtere bloedglucosespiegels. Tevens leidde suppletie in combinatie met de training tot een significante gewichtsreductie. 

Spirulina is een micro-alg die rijk is aan vitamines, mineralen en eiwitten. Tevens is het een rijke bron van bètacaroteen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen