Te zwaar? Spirulina als aanvulling op trainingsprogramma

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met spirulina heeft in combinatie met een krachttrainingsprogramma een gunstig effect bij mannen met overgewicht.

Voor de studie werden zestig mannen met overgewicht (BMI >25 kg/m2) willekeurig in vier groepen verdeeld. De mannen waren in een leeftijd van 30 tot 55 jaar. In twee groepen volgden ze gedurende acht weken driemaal per week een krachttrainingsprogramma. Ze kregen hierbij tevens tweemaal per dag een capsule met 500 mg spirulina of een placebo. In de overige twee groepen kregen de deelnemers uitsluitend het supplement of de placebo. Voor en na de suppletieperiode werden bloedmonsters geanalyseerd.

In beide trainingsgroepen werd aan het einde van de suppletieperiode een significante toename gezien van de adipolineconcentratie. Adipoline wordt geproduceerd door vetcellen en verbetert de glucosespiegel en de gevoeligheid van lichaamscellen voor insuline. Bij de deelnemers die de training volgden in combinatie met spirulina ging dit gepaard met een significante daling van de nuchtere bloedglucosespiegels. Tevens leidde suppletie in combinatie met de training tot een significante gewichtsreductie. 

Spirulina is een micro-alg die rijk is aan vitamines, mineralen en eiwitten. Tevens is het een rijke bron van bètacaroteen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen