Traumapatiënten gebaat bij pre- en probiotica

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit onderzoek blijkt dat patiënten die als gevolg van een ongeval ernstige lichamelijke verwondingen hebben opgelopen baat hebben bij enterale voeding waaraan pre- en probiotica (synbiotica) zijn toegevoegd.
Het onderzoek werd uitgevoerd met 113 traumapatiënten met meerdere verwondingen die op een afdeling voor intensieve zorg lagen. Ze werden willekeurig in 4 groepen verdeeld voor de duur van 7 dagen. De eerste groep kreeg dagelijks glutamine, de tweede groep een eiwitdieet, de derde groep fermenteerbare vezels en de vierde groep een standaard enterale voeding met vezels en toevoeging van synbiotica. Het synbioticapreparaat bestond uit Lactobaccillus-stammen en specifieke bioactieve vezels.
In de synbioticagroep traden gedurende de onderzoeksperiode significant minder infecties op vergeleken met de overige 3 groepen. De synbioticagroep was slechts verantwoordelijk voor 5 (4 longontstekingen) van de in totaal 51 opgetreden infecties (waarvan 38 longontstekingen). Daarnaast werd alleen in de synbioticagroep een daling in de permeabiliteit van de darm gezien.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen