Ubiquinol-Q10 effectief bij Parkinson

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Ubiquinol, de actieve vorm van coënzym Q10, kan symptomen van Parkinson verminderen.

In de Japanse studie werden personen met de ziekte van Parkinson verdeeld in twee groepen. In de eerste groep betrof het patiënten met een verslechtering van de aandoening en in de tweede groep betrof het patiënten met een beginnend stadium van de ziekte die nog niet behandeld werden met het antiparkinsonmiddel levodopa. In de eerste groep kregen de deelnemers gedurende 48 weken dagelijks 300 mg ubiquinol of een placebo. In de tweede groep kregen de patiënten deze behandeling gedurende 96 weken.  

Bij de personen in de eerste groep die behandeld werden met ubiquinol werd een reductie gezien van parkinsongerelateerde klachten. Er was een significant verschil in symptomen in vergelijking met personen die de placebo kregen. In de groep patiënten met een beginnende vorm van de ziekte werd echter geen verbetering gezien onder invloed van ubiquinol-suppletie. Zowel onder invloed van het supplement als de placebo namen de symptomen van Parkinson toe. Het supplement werd overigens goed verdragen.

Dit is de eerste studie die aantoont dat suppletie met ubiquinol symptomen kan verminderen bij een gevorderd stadium van de ziekte van Parkinson. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen