Ubiquinol voorkomt rimpelvorming

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Ubiquinol kan rimpelvorming als gevolg van UV-straling voorkomen. Zo blijkt uit een dierstudie.
De studie werd uitgevoerd door de wetenschappelijke divisie van Kaneka Corporation, een Japanse producent van deze actieve vorm van coënzym Q10. Bij 7 weken oude muizen werd 0,3% of 1 % ubiquinol of 0,3 of 1% ubiquinon (coënzym Q10) toegevoegd aan de voeding. Een andere groep muizen kreeg geen van beide vormen van coënzym Q10 (controlegroep). De muizen waren onbehaard en werden driemaal per week blootgesteld aan UV-straling (zowel UVA- als UVB-straling). De straling liep wekelijks op tot een maximum in week 19. In de laatste week werden huidmonsters van de rug van de muizen genomen en onderzocht op rimpelvorming.
De rimpelvorming in de 1% ubiquinolgroep was in de 15e, 16e en 19e week met 15 tot 25% significant minder in vergelijking met de muizen in de controlegroep. Ook werden in de ubiquinolgroep minder ontstekingsreacties gezien en vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese). In de 1% ubiquinongroep werden geen significante veranderingen gezien ten opzichte van de controlegroep.
De resultaten van deze dierproef laat zien dat orale inname van ubiquinol, de actieve vorm van Q10, rimpelvorming als gevolg van UV-straling kan voorkomen door vermindering van ontstekingsreacties en angiogenese in de huid. In humane studies moet het effect nog worden bewezen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen