Visolie of krillolie?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wetenschappers van DSM Nutritional Products hebben aangetoond dat de biologische beschikbaarheid van de omega 3-visvetzuren EPA en DHA vergelijkbaar is tussen vis- en krillolie.

Aan de studie namen 66 gezonde volwassenen deel. Ze werden willekeurig in drie groepen verdeeld en kregen gedurende 28 dagen 1,3 gram EPA en DHA (816 mg EPA en 522 mg DHA) per dag in visolie als ethylesters, visolie als triglyceriden of krillolie (44% fosfolipiden). De toegediende doseringen van de omega 3-vetzuren waren dus gelijk. Op verschillende momenten werden de concentraties van EPA en DHA in het bloedplasma en de rode bloedcellen gemeten.

Er werden na 28 dagen geen significante verschillen in de plasmaconcentraties gezien tussen de drie groepen. Het verschil in biologische beschikbaarheid was met minder dan 24% niet significant. Ook was de vorm waarin de vetzuren werden aangeboden, als ethylesters of als tirglyceriden, niet significant van invloed op de vetzuurconcentraties van de rode bloedcellen. 

Met verschillende vis- en krillolieproducten in dezelfde doseringen worden dezelfde concentraties van EPA en DHA in het bloedplasma en de rode bloedcellen verkregen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen