Visvetzuren voor jongens tegen depressie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Jongeren die vaker vis eten of meer omega 3-vetzuren (EPA en DHA) binnenkrijgen, zijn minder vaak depressief. Dit schrijven medewerkers van de Universiteit van Tokio in het tijdschrift Pediatrics.
De wetenschappers lieten 6500 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar verschillende vragenlijsten invullen. Hiermee brachten zij de eetgewoonten van de jongeren in kaart en stelden zij vast of en in welke mate de kinderen leden aan depressieve symptomen.
Bij 23% van de jongens werden er depressieve symptomen vastgesteld. Bij de meisjes was dit zelfs 31%. De jongens die vaker vis aten en meer EPA binnenkregen, hadden significant minder vaak last van depressieve symptomen. Voor de inname van DHA bestond een soortgelijk verband, maar dit verband was niet significant. Bij de meisjes werd geen effect van de inname van vis of omega 3-vetzuren op depressieve symptomen waargenomen.
Jongens die veel vis eten of dagelijks veel EPA of DHA binnenkrijgen, hebben dus minder vaak last van depressieve symptomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen