Vitamine C en E effectief tegen H. pylori infectie

Suppletie met vitamine C en E leidt tot een snellere eliminatie van Helicobacter pylori wanneer dit wordt toegediend naast de reguliere behandeling met een maagzuurremmer en antibiotica.

Voor de studie werden 120 patiënten geselecteerd die besmet waren met H. pylori en een lage antioxidatieve capaciteit hadden. De patiënten werden in een suppletie- en controlegroep verdeeld.

De patiënten in beide groepen kregen gedurende 14 dagen dagelijks 30 mg lansoprazol, 1000 mg amoxicilline en 500 mg claritromycine. Daarnaast kregen de personen in de suppletiegroep nog 500 mg vitamine C en 200 IE vitamine E gedurende 30 dagen.

Bij alle patiënten was de totale antioxidatieve capaciteit lager dan bij gezonde personen. Bij 65% van de patiënten in de suppletiegroep werd de bacterie volledig uitgeroeid. Dit percentage was significant hoger dan in de controlegroep waar dit het geval was bij 44% van de patiënten.

Suppletie met de antioxidatieve vitamines C en E kan naast de reguliere behandeling ingezet worden in de strijd tegen de H. pylori.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+