Vitamine C-therapie bij kanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Intraveneuze behandeling met een hoge dosis vitamine C vermindert ontstekingsreacties bij kanker.

In de Riordan Clinic ondergingen 45 patiënten met verschillende typen kanker een intraveneuze behandeling met vitamine C in een dosering van 7,5 gram tot 50 gram. Het infuus werd gegeven nadat de patiënten reguliere behandelingen hadden ondergaan.

Bij 75% van de patiënten werd na infusie een verbetering van de CRP-waarde gezien. Bij de overige patiënten nam deze concentratie toe. Dit was het geval bij personen met een vergevorderd stadium van kanker. Er werd een verband gevonden tussen tumormarkers (waaronder bijvoorbeeld PSA) en veranderingen in de CRP-waarde. Na de behandeling waren de concentraties van ontstekingsbevorderende cytokinen (IL-1alfa, IL-2 en IL-8), TNF-alfa, eotaxine (een chemokine die in verband wordt gebracht met allergie en astma) en CRP significant afgenomen.

Een hoge intraveneuze dosis vitamine C leidt tot een afname van CRP en ontstekingsbevorderende cytokinen bij personen met kanker. De resultaten laten zien dat vitamine C ontstekingsreacties bij kanker kan verminderen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen