Vitamine D beschermt tegen colorectale kanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Uit een nieuwe meta-analyse naar effecten van vitamine D in de preventie van colorectale kanker werden bewijzen voor de preventieve effecten van dit vitamine gevonden.
De meta-analyse van vijf studies toonde een beschermend effect ten aanzien van colorectale kanker voor vitamine D, gemeten als 25(OH)D in het serum vanaf 34 ng per ml. Alle studies betroffen bloedmonsters afkomstig van aanvankelijk gezonde bloeddonoren die tot 25 jaar gevolgd werden op het krijgen van colorectale kanker.
De voornaamste conclusie uit de gecombineerde onderzoeksresultaten luidt dat een halvering van het aantal gevallen van colorectale kanker bereikt zou worden door een adequate inname van vitamine D. Dit komt overeen met een dagelijkse inname van 2000 IE vitamine D3. Het beste valt dit te bereiken door de combinatie van voeding, supplementen en tien minuten per dag in de zon.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen