Voeding en hormoon adiponectine

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Een lage spiegel van het hormoon adiponectine verhoogt het risico van ouderdomssuiker en kransvatziekten. Adiponectine is een stof die wordt afgescheiden door vetweefsel en de insulinegevoeligheid beïnvloedt.
Dit zei dr. Tobias Pischon van de Harvard School of Public Health op een bijeenkomst van de American Heart Association in San Franciso.
Hij ontdekte in een studie onder 532 mannen dat gematigd drinken de adiponectinespiegel aanzienlijk verhoogde. Geheelonthouders en stevige drinkers hadden juist lagere spiegels van de stof. Bij gebruik van koolhydraten met een hoge glycemische index waren de adiponectinespiegels laag. Verder bleek dat hoe meer vet er werd gegeten, hoe hoger de spiegel van adiponectine was.
Volgens Pischon is er meer onderzoek nodig om zeker te weten dat lage adiponectinespiegels inderdaad het risico van ouderdomssuiker en hartziekten verhogen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen