Voedingssupplement voor seksleven van vrouwen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De seksuele behoeften en bevrediging van vrouwen verbetert na inname van een supplement met L-arginine, ginseng, ginkgo, damiana, vitaminen en mineralen.
In een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek werd de rol van voedingssupplementen op het seksuele functioneren van vrouwen in verschillende stadia van hun leven geanalyseerd. Van de vrouwen waren er 59 in de premenopauze (PRE), 20 in de perimenopauze (PERI) en 29 in de postmenopauze (POST). In totaal deden aan het onderzoek 108 vrouwen tussen 22 en 73 jaar mee met een verminderd seksueel verlangen, waarvan er 55 het supplement kregen en 53 een placebo.
Na 4 weken suppletie werd de Female-Sexual-Function-Index-vragenlijst bij de vrouwen afgenomen. Bij de PRE-vrouwen waren significante verbeteringen opgetreden. Hun seksleven verbeterde met 68% en de bevrediging van de seksuele behoeften met 72% vergeleken met de placebogroep. Bovendien hadden de vrouwen vaker zin in seks (60%) en de frequentie van gemeenschap nam toe (56%). Bij de PERI-vrouwen nam de frequentie van gemeenschap met 86% toe. Het seksleven verbeterde met 79% en de vaginale droogte verbeterde met 64% vergeleken met de placebogroep. Bij de POST-vrouwen was de bevrediging van de seksuele behoeften met 51% gestegen vergeleken met slechts 8% in de placebogroep.
Voedingssupplementen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de seksuele gezondheid van vrouwen. Omdat het geen oestrogeenachtige werking heeft, kan de supplementencombinatie mogelijk een goed alternatief zijn voor hormoontherapie bij vrouwen met een verminderd libido.

Dosering per dag (6 tabletten Arginmax for Women, verkrijgbaar in de VS):
L-arginine – 2500 mg
Damiana (Turnera aphrodisiaca) - 50 mg
Panax Ginseng – 100 mg
Ginkgo biloba - 50 mg
Vitamine A - 5000 IE
Vitamine C - 60 mg
Damiana (Turnera Aphrodisiaca) leaf 50.00 mg
Itamine E (d-alfa-tocopherylsuccinaat) - 30 IE
Vitamine B1 - 1,5 mg
Vitamine B2 - 1,7 mg
Vitamine B3 (niacinamide) - 20 mg
Vitamine B5 - 10 mg
Vitamine B6 - 2 mg
Foliumzuur - 400 mcg
Vitamine B12 - 6 mcg
Biotine - 300 mcg
Calcium (als carbonaat) – 500 mg
IJzer (als gluconaat) – 9 mg
Zink (als gluconaat) – 7,5 mg

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen