Wereldwijd sterfte door frisdrank

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Jaarlijks overlijden 184.000 personen als gevolg van de consumptie van frisdrank. Dit stellen wetenschappers tijdens het jaarcongres van de American Heart Association.

Onderzoekers van de gerenommeerde Harvard University analyseerden enquêteformulieren. Hiermee werd van 60% van de wereldbevolking een beeld verkregen van de frisdrankconsumptie. Ze calculeerden het aantal gevallen van obesitas als gevolg van de consumptie van frisdrank en berekenden aan de hand daarvan het aantal sterfgevallen gerelateerd aan overgewicht door frisdrankconsumptie.

Jaarlijks zijn naar schatting 184.000 sterfgevallen te wijten aan het drinken van frisdrank. 70% van deze sterfgevallen zijn een gevolg van diabetes, de overige sterfgevallen zijn een gevolg van hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker die gerelateerd worden aan overgewicht.

Het aantal sterfgevallen is vergelijkbaar met de wereldwijde sterfte als gevolg van astma. Volgens de onderzoekers rijzen de kosten voor behandeling van ziekten gerelateerd aan frisdrankconsumptie de pan uit.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen