Wereldwijd sterfte door frisdrank

Jaarlijks overlijden 184.000 personen als gevolg van de consumptie van frisdrank. Dit stellen wetenschappers tijdens het jaarcongres van de American Heart Association.

Onderzoekers van de gerenommeerde Harvard University analyseerden enquêteformulieren. Hiermee werd van 60% van de wereldbevolking een beeld verkregen van de frisdrankconsumptie. Ze calculeerden het aantal gevallen van obesitas als gevolg van de consumptie van frisdrank en berekenden aan de hand daarvan het aantal sterfgevallen gerelateerd aan overgewicht door frisdrankconsumptie.

Jaarlijks zijn naar schatting 184.000 sterfgevallen te wijten aan het drinken van frisdrank. 70% van deze sterfgevallen zijn een gevolg van diabetes, de overige sterfgevallen zijn een gevolg van hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker die gerelateerd worden aan overgewicht.

Het aantal sterfgevallen is vergelijkbaar met de wereldwijde sterfte als gevolg van astma. Volgens de onderzoekers rijzen de kosten voor behandeling van ziekten gerelateerd aan frisdrankconsumptie de pan uit.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+