Wie mooi wil zijn, moet minder suiker eten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De consumptie van geraffineerde koolhydraten, maakt onaantrekkelijk. Westerse voeding bevat veel levensmiddelen met geraffineerde koolhydraten die doorgaans weinig voedingswaarde bevatten en veel suiker en witte granen.

Aan het experiment namen 104 Franse proefpersonen deel. De aantrekkelijkheid van het gezicht werd beoordeeld aan de hand van foto’s die twee uur na een ontbijt met geraffineerde koolhydraten werden gemaakt. De beoordelingen werden gedaan door hetero’s van het andere geslacht.

De consumptie van een ontbijt met veel suiker en witte graanproducten verminderde significant de aantrekkelijkheid van het gezicht van zowel mannen als vrouwen. Hierbij was gecorrigeerd voor beïnvloedende factoren zoals de (biologische) leeftijd, BMI, lichamelijke activiteit, rookstatus, gebruik van hormoontherapie en gezichtsbeharing. Wanneer meerdere maaltijden met veel geraffineerde koolhydraten werden gegeten, werden vergelijkbare resultaten gezien; deelnemers die de hele dag door veel snelle suikers aten, hadden eveneens een minder aantrekkelijk gezicht.

Wie mooi en aantrekkelijk wil blijven, kan bewerkte levensmiddelen met veel geraffineerde koolhydraten beter laten liggen in de schappen van de supermarkt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.