Alfaliponzuur effectief bij migraine

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met alfaliponzuur verlicht symptomen van migraine.

Voor het onderzoek werden 92 vrouwen met migraine willekeurig verdeeld in een suppletie- en placebogroep. In de suppletiegroep kregen de vrouwen gedurende twaalf weken tweemaal per dag 300 mg alfaliponzuur. De andere deelneemsters kregen een placebo. Aan het begin en einde van de studie werd nagegaan in hoeverre de vrouwen last hadden van migrainesymptomen. De lactaatconcentratie werd gemeten als maat voor de functie van de mitochondriën. Tevens werden de concentraties van stikstofmonoxide (NO) en vasculair celadhesie molecuul 1 (VCAM-1) gemeten die beiden van invloed zijn op de endotheelfunctie. 

Onder invloed van suppletie met alfaliponzuur waren de concentraties van lactaat en VCAM-1 significant lager ten opzichte van de placebogroep. Dit ging gepaard met een significante afname van symptomen. Zo nam onder invloed van het supplement de ernst en frequentie van migraine-aanvallen significant af. Alfaliponzuur was niet van invloed op de NO-concentratie en de duur van een aanval. 

Alfaliponzuursuppletie is een potentiële behandeling voor migrainepatiënten. Het verbetert de functie van de mitochondriën en het endotheel van de bloedvaten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen