Beter mentaal presteren met multi

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met een multivitaminen/mineralensupplement leidt tot een betere stemming, mentale capaciteit en een vermindering van stress en vermoeidheid bij volwassen mannen.
Meestal worden studies naar het effect van vitaminen uitgevoerd bij oudere personen. Er is echter weinig bekend over het effect bij jongere personen. Aan deze studie namen 215 mannen in de leeftijd van 30 tot 55 jaar deel die fulltime werkzaam waren. Ze kregen gedurende 33 dagen een hoog gedoseerd multisupplement of een placebo. Voor aanvang van de suppletieperiode en na afloop werd de stemming, de mate van stress en vermoeidheid gemeten met behulp van vragenlijsten. Tevens moesten de proefpersonen fysieke en mentale taken uitvoeren. Voor aanvang van de studie werd tussen beide groepen geen verschil waargenomen in de geteste parameters.
Na 33 dagen bleek de mentale gezondheid te zijn verbeterd bij de personen in de supplementgroep. Tevens was de subjectief ervaren stress verminderd en verbeterde de stemming. De uitvoering van taken was eveneens verbeterd. De mentale vermoeidheid bleek verminderd. In de placebogroep werden geen veranderingen waargenomen.
Uit de studie bleek dat suppletie met een hoog gedoseerde multi ook bij gezonde volwassen mannen in de leeftijd van 30 tot 55 jaar zinvol is. Het is reeds aangetoond dat micronutriënten van belang zijn voor een goed psychisch functioneren. Zo is vitamine C een voorname antioxidant in de hersenen en komt dan ook in grote concentraties voor in gebieden met veel neuronen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen