Noten: voedsel voor het brein

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wie regelmatig noten eet, heeft een betere reactiesnelheid. De reactiesnelheid is een maat voor geheugenfuncties.

Aan het onderzoek namen meer dan duizend proefpersonen deel. Het betrof volwassenen vanaf een leeftijd van twintig jaar. Met behulp van een voedingsvragenlijst werd nagegaan hoe vaak de deelnemers een portie noten (alle soorten) consumeerden. Tevens werden bloedmonsters afgenomen. Als maat voor het functioneren van het brein werd bij de proefpersonen een computertest gedaan waarmee de reactiesnelheid werd gemeten.

Meer dan 21% van de proefpersonen at minimaal vier keer per week een portie noten, terwijl 40% van de deelnemers minder dan één portie noten per maand consumeerde. Er werd een duidelijk verband gezien tussen de consumptie van noten en de reactiesnelheid; personen die veel noten aten, hadden een significant betere reactiesnelheid ten opzichte van deelnemers die bijna nooit noten aten. Deze relatie was het duidelijkst voor oudere personen vanaf vijftig jaar. Het verband tussen de notenconsumptie en de reactiesnelheid werd niet beïnvloed door de bloeddruk, glucosespiegel en magnesiumstatus.

Noten zijn een belangrijke bron van meervoudig, onverzadigde vetzuren, polyfenolen en magnesium. De consumptie ervan, bevordert het functioneren van het brein.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen