Betere stemming met multi

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een multivitaminepreparaat vergroot de alertheid en vermindert negatieve stemmingen bij gezonde, mannelijke vijftigplussers.

In de gerandomiseerde studie werden 50 mannen in de leeftijd van 50 tot 69 jaar verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Ze kregen gedurende 2 maanden een placebo of een multivitaminesupplement (bestaande uit vitamines in een hoge dosering, mineralen, antioxidanten en kruidenextracten). Aan het begin en einde van de studie vulden de deelnemers enkele vragenlijsten in om inzicht te geven in de stemming en het ervaren stressniveau.

In vergelijking met de placebogroep werd bij de mannen in de suppletiegroep een significante afname van depressieve klachten, stress en angst gezien. Bovendien werd een verbetering gezien van het dagelijks functioneren en een toename van de alertheid.

Al eerder werd een verband gevonden tussen negatieve stemming en tekorten aan micronutriënten. Dit onderzoek liet zien dat suppletie met een multivitaminesupplement dergelijke klachten kan verminderen en het functioneren verbeteren van oudere mannen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen